Proliver expands and recruits

{segment:1-0-19}

01/04/2019

19 Sep 2020

 

, , , , , , , , , , , 2020-09-20 05:36:31.000000, 3, Europe/Brussels

Picture1.png

Proliver gaat in zijn vestiging in Olen 6 miljoen euro bijkomend investeren. De producent van hoogwaardige kip eiwitpoeders en bouillons drijft haar capaciteit flink op. Zo worden de productieruimtes, magazijnen en kantoren uitgebreid. Bovendien is er ook nog de installatie van een bijkomende 20 meter hoge sproeidroger voorzien.

 

“De omvang van deze investering benadrukt onze ambitie om een de snelle groei van de vraag van onze klanten te beantwoorden. Zoals bijvoorbeeld de productie van insecteneiwitten voor sportvoeding die in 2020 van start moet gaan.” vertelt Pascal Verbinnen, eigenaar en CEO van Proliver.

 

“Proliver extraheert voornamelijk clean label natuurlijke ingrediënten vanuit kip en kalkoen voor de voedingsindustrie. Dit is een hoogtechnologisch proces op basis van enzymatische hydrolyse waarbij de nutritionele waarde van de proteïnen en peptiden intact blijft. Deze eiwitboosters en functionele eiwitten worden dan ingezet in de voedingsindustrie ter vervanging van heel wat synthetische ingrediënten die vandaag door de consument en voedingsnijverheid minder en minder geaccepteerd worden,” aldus Pascal Verbinnen

 

Het opdrijven van de capaciteit leidt bovendien tot een uitbreiding van het aantal productieploegen. En dat zorgt dan weer voor extra werkgelegenheid. Zo is Proliver vandaag al op zoek naar 1 voltijds industrieel ingenieur en 3 bijkomende operatoren binnen het drie ploegensysteem.

 

Op dit moment zijn de uitbreidingswerken in volle voorbereiding om in 2020 tot een quasi verdubbeling van de productiecapaciteit te komen.

 

Proliver werd opgericht in 2010 en exporteert zijn eiwit-, vlees- en bouillonpoeders voor de voedingsindustrie wereldwijd.  Het ontwikkelde productieproces ambieert een antwoord te bieden aan het mondiale eiwittekort door een zero waste policy te voeren. 

Recentelijk werden ook nog nieuwe eiwitten voor premium pet food aan het assortiment toegevoegd.